LES CURSES D’ORIENTACIÓ S’OBREN CAMÍ

36 EQUIPS HAN PROVAT EL CIRCUIT TEMPORAL D’ORIENTACIÓ LA SEU VELLA, EN LA I CURSA NADALENCA ORGANITZADA PER PONENT ORIENTACIÓ.

Des del 30 de desembre i fins el 17 de gener hi ha hagut muntat un circuit d’Orientació a l’entorn màgic de La Seu Vella.  

36 Equips han participat en aquesta Cursa “temporal” organitzada per Ponent Orientació.

El perfil dels participants ha estat molt divers, en modalitat individual, parelles, famílies, competititu, oci actiu.  El més ràpid a completar el circuit ha estat Victor Sans que ha trigat 15 minuts 48 segons a trobar les 10 balisses repartides pel conjunt monumental de La Seu Vella.  La major part  dels participants han estat famílies que han aprofitat per iniciar-se a l’Orientació i han trigat entre 45 minuts i 1h :30 minuts en localitzar les fites.  

La Suda, el Castell del Rei, la Llengua de Serp, la Porta dels Bernats, zones extramurs, passadissos “secrets”, comprovar els diferents nivells que hi ha al conjunt ha fet exprimir als i les participants que han hagut d’estar molt i molt atents a la lectura del mapa per triar el camí correcte per arribar a la fita.

Tot i que l’Orientació encara és un esport minoritari als nostres entorns és molt practicada als països nòrdics, activitats com aquesta promocionen que vagin augmentant el número d’adeptes. Kike Borràs, un dels referents d’aquesta disciplina a Lleida i impulsor de l’associació Ponent Orientació,  juntament amb Joan Nadal membre d’aquesta associació han estat els organitzadors d’aquesta I Cursa Nadalenca. Ponent Orientació té com objectiu aquest 2022 donar impuls novament a aquesta pràctica per tot el territori lleidatà, en aquest sentit es tornarà a realitzar el circuit de TRS-O que es va iniciar abans de la pandèmia. Properament es donarà detalls del calendari previst.

L’activitat a La Seu Vella ha estat ideal per iniciar-se, veure importància del treball d’equip, orientació en l’entorn, i conèixer els raconets potser desconeguts d’un lloc estimat per tothom.

Molts dels participants, algunes de les quals era el primer cop que provaven aquesta disciplina, han explicat a les Xarxes scoials que els ha agradat el descobriment i han coincidit que és una activitat molt completa i que repetiran.

En aquest format “temporal” i lliure, aquesta activitat era la primera vegada que es realitzava a la nostra ciutat i segons Joan Nadal, de Ponent Orientació l’entitat organitzadora, no serà l’última. “Tenim altres llocs a Lleida ciutat  molt adients per muntar circuits d’orientació així com els voltants en els quals ja estem treballant per organitzar-ne més”.

PHOTO-2022-01-17-12-45-23jpg
PHOTO-2022-01-15-17-39-51jpg
PHOTO-2022-01-15-19-03-05jpg
PHOTO-2022-01-02-17-28-34jpg
IMG_3101jpg
IMG_2987JPG
IMG_2995JPG