PROVA POPULAR D'ORIENTACIÓ D'ALPICAT

Solidària amb el projecte FREETIME de la Fundació 5H i l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida

PRESENTACIÓ

Des del Club Ponent Orientació, volem invitar a tothom a participar en aquesta prova popular d’orientació. La finalitat de l’esdeveniment és doble: principalment, la solidaritat, ja que s’organitza per a col·laborar amb el projecte Freetime que desenvolupen conjuntament la Fundació 5H i l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida


Per una altra banda, volem fer conèixer i apropar a tothom l’activitat de l’orientació, una activitat que combina perfectament natura, exercici físic i activitat cognitiva, tant en adults com en joves.


Aquesta proposta està dirigida a tot tipus de públic, de totes les edats i de diferents nivells físics i tècnics. Per a això, hem preparat tres tipus de circuits, que descrivim més endavant.


Anima’t i vine a participar!!!


MESURES DE SEGURETAT COVID19


Si ens hem decidit a organitzar aquest esdeveniment, és perquè estem convençuts de que es pot dur a terme amb total seguretat per als participants. El fet que l’orientació es practiqui a l’aire lliure, que cada participant pugui seguir un recorregut diferent, i que totes les sortides i arribades de la prova siguin esglaonades fa que no es produeixi cap tipus d’aglomeració i que el contacte entre els participants sigui molt reduït, per no dir nul.

De totes formes, s’extremaran les mesures de seguretat que exposem a continuació.

ÚS DE MASCARETA. L’ús de la mascareta serà obligatori en la zona de sortida/meta i sempre que se circuli pel nucli urbà d’Alpicat.

SORTIDES ESGLAONADES. Les sortides es podran prendre entre les 9:00 h i les 11:00 h del matí. En el moment de fer la inscripció, caldrà seleccionar la franja horària per a prendre la sortida.

HIGIENE. En l’entrega de la documentació, hi haurà gel hidroalcohòlic per a mantenir la higiene en tot moment.

AVITUALLAMENT FINAL. En acabar la prova, tots els participants rebran un avituallament individual que s’hauran d’endur.

ENTREGA DE PREMIS. Al final de la prova NO hi haurà entrega de premis. La classificació i els resultats es publicaran en aquesta pàgina web durant el dia de la prova.

DADES BÀSIQUES

Hora: Sortides des de les 9:00 h fins a les 11:00 h.

Dia: 14 de març

Temps màxim: El temps màxim per a completar la prova serà de 3 hores; per tant, la prova acabarà a les 14:00 h com a molt tard.

Lloc: Zona esportiva del Parc del Graó, Alpicat.

Donatiu per a participar: 10 € per participant en les categories Adventure i Xperience i 20 € per grup en la categoria familiar (fins a 4 participants)


 
APP IORIENTEERING

SISTEMA DE CRONOMETRATGE

El cronometratge de la prova es farà mitjançant l’APP IORIENTEERING. És una app gratuïta que es pot descarregar en el telèfon mòbil i que permet escanejar els codis QR que es troben en cada balisa. És IMPORTANT que tots els participants portin l’app descarregada en el seu telèfon en el moment de recollir la documentació.

El seu funcionament és molt senzill. En el moment de la sortida, s’escanejarà el codi que dona accés a la prova i que serà entregat per l’organització in situ. Seguidament, s’escanejarà el codi d’INICI, que fa que comenci a córrer el temps. Aquest codi també el proporcionarà l’organització.

A partir d’aquí, amb l’ajuda del mapa, cal buscar les balises i escanejar els codis QR que les acompanyen.

En acabar la prova, caldrà llegir el codi FINISH, que és el que atura el temps. Si vols fer una prova, descarrega l’app i el següent pdf.

Si tens dubtes del funcionament, envia un missatge a ponentorientacio@gmail.com


CIRCUITS

ADVENTURE

Aquest circuit és el de més nivell físic i tècnic. Tot i que no és una prova complicada, aquest circuit és el que té més balises i la distància més llarga: pot arribar fins a 9 km. Recomanat per als que ja tenen una mica d’experiència en orientació. Aquesta categoria es dividirà en MASCULINA i FEMENIN

EXPERIENCE

Un circuit de nivell intermedi, per a viure l’experiència de l’orientació amb cert nivell tècnic i físic. Pot arribar als 7 km de distància i les balises són una mica més senzilles de localitzar. Recomanat per als que no han participat mai en cap prova d’orientació o busquen un recorregut una mica més curt que l’anterior. Aquesta categoria es dividirà també en MASCULINA i FEMENINA


family

Aquest circuit està pensat per a participar en família, on com a mínim hi ha d’haver un adult major de 18 anys. La distància és aproximadament d’uns 5 km. Les balises són fàcilment localitzables.


REGLAMENT BÀSIC


Un cop iniciat el circuit, cal localitzar totes les balises en l’ordre proposat en el mapa.

Per a fomentar la participació, l’app per a aquesta cursa està ajustada per a permetre escanejar balises encara que no s’hagin trobat balises prèvies i així poder continuar el circuit.

La classificació final es farà en funció del millor temps obtingut:

Primer: Els que hagin trobat totes les balises i en l’ordre marcat en el mapa. La penalització per no seguir l’ordre establert en el mapa és de 15 minuts

Segon: Si no s’han trobat totes les balises, comptarà el nombre de balises trobades. A igualtat de balises trobades, obtindrà millor posició qui hagi trigat menys temps.

El temps màxim per a completar el recorregut és de 3 hores a partir de que es llegeix el codi QR d’INICI.


INSCRIPCIONS

Les inscripcions están tancades: ponentorientacio@gmail.com