PONENT ORIENTACIÓ. Circuït temporal DE LA MITJANA DE LLEIDA

Des del dia 23 de desembre i fins al 9 de gener, estarà instal·lat un circuit permanent d'orientació a la Mitjana de Lleida amb l'objectiu d'apropar l'esport de l'orientació a la població de lleida. Una activitat que combina perfectament l'activitat física, la natura i l'esport. L'orientació és una activitat en què amb l'ajuda d'un mapa cal localitzar una sèrie de punts de control repartits pel terreny en el menor temps possible. Hem preparat dos circuits, un més familiar i d'iniciació i un altre una mica més tècnic per als que vulguin aprofundir en el món de l'orientació. Serà una activitat esportiva que prometi rialles i aventures amb una durada aproximada de, entre una hora i una hora i mitja. Els circuits estan pensats perquè tothom tingui l'opció de gaudir, tant de forma individual com en grup. L'activitat és gratuïta i oberta a tothom. Només cal descarregar el mapa, imprimir-lo ia gaudir. A continuació tens tota la informació necessària.

Alguns consells per utilitzar el mapa

Apreneu a orientar aquest mapa:

Això us permetrà de situar-vos i de saber on us dirigiu. És essencial saber orientar-lo i fer-ho de manera regular durant el recorregut. Això vol dir que el mapa ha d’anar girant en el sentit de la progressió i no s’ha de quedar sempre en la mateixa posició, com si llegíssiu el text. Per exemple, si marxeu cap a un sentit, heu de col·locar el mapa de manera que la direcció del sentit del mapa es correspongui amb la direcció del sentit del terreny.

Per orientar-lo bé, només heu d’utilitzar com a referència els elements del terreny (camins, corriols, arbres, etc.). Cada vegada que marqueu el mapa, feu-lo pivotar de manera que els elements del terreny coincideixin amb els elements que hi apareixen. Així, el mapa està ben orientat en comparació amb la vostra posició, i els elements situats a la dreta a la realitat són a la dreta sobre el mapa, etc.

Abans de sortir

· Examineu el mapa.

· Consulteu-ne, també, la llegenda. Situeu-vos sobre el mapa i orienteu-lo.

· Examineu el lloc on preteneu anar i identifiqueu-hi els elements successius que us ajudaran a elaborar l’itinerari per trobar la primera fita.

Hi ha gairebé sempre més d’un camí per anar d’una fita a una altra. I a vegades els camins més ràpids no són en línia recta.

Avanceu a velocitat lenta: és millor anar en bona direcció que no pas córrer molt però en la direcció equivocada.

Només aquells que no van al bosc no s’hi perden mai… Que gaudiu de l’orientació!

Propostes de circuits

En el mapa podreu veure que hi ha un total de 20 fites en el circuit vermell i 13 en el vert, que heu de fer en l’ordre establert. Les heu de fer totes per poder clickar el final.

Encara que aquests circuits no estan pensats amb caràcter competitiu, el concepte de l’esport de l’orientació és trobar l’opció o elecció de ruta que permetin trobar el control en el mínim temps possible.

INSTRUCCIONS

Us donem la benvinguda al circuit nadalenc d’orientació del la Mitjana. L’orientació és un esport que consisteix a realitzar un recorregut passant per uns punts de control obligatoris en el menor temps possible amb l’ajuda d’un mapa.

Com participar-hi?

1. Descarregueu i imprimiu a color el mapa del recorregut d'aquesta pàgina web de Ponent Orientació (https://ponentorientacio.com/).

Hi ha dos mapes, segons el tipus de recorregut: fàcil (vert) ,mitjà (vermell)

2. Descarregueu l’aplicació iOrienteering en l’app store o Google Play i enregistreu-vos. Aquesta aplicació permet escanejar els codis QR que trobareu als punts de control, i actua com a sistema de registre.

3. Situeu-vos en el punt de sortida que hi ha davant de la porta de la caseta del Centre d'Interpretació de la Mitjana.

4. Escanegeu el codi del recorregut triat que trobareu al mapa.

5. Escanegeu el codi de sortida de la cursa, que trobareu al punt de sortida (codi - Start). Ara ja podeu començar a córrer!

6. Visiteu cada punt assenyalat al mapa, en el mateix ordre, i escanegeu en cada punt el codi QR. Verifiqueu que cada número de la fita es correspon amb el punt indicat al mapa.

7. Una vegada acabat el recorregut, escanegeu el codi QR de la meta (codi - Finish). Després l’aplicació us donarà el temps total del recorregut així com els temps parcials entre controls.

Si voleu, l’aplicació us permet pujar els resultats per a poder comparar-los amb els d’altres corredors.

Gaudiu de la cursa!

IORIENTEERING. CONTROL DE TEMPS AMB CODIS QR

    Cada participant o grup de participants ha de comptar almenys amb un mòbil amb accés a internet, buscar en Play Store (Android) o en APP STORE (IOS) l'aplicació “IOrienteering” i instal·lar-la.

    Ha de registrar-se a l'app, creant un compte per poder pujar els resultats en línia i poder comparar els temps parcials i totals amb la resta dels participants.

    A continuació, ja podem iniciar la competició!

- Primer: Obre l'aplicació, prem “Scan”, escaneja el codi QR (setup) inicial , que hi ha al mapa, per carregar les dades de la carrera.

- Segon: Dirigeix-te a la sortida i escaneja el codi START; aquí comença a córrer el temps.

- Tercer: Escaneja el QR de cada balisa en l’ordre que indica el mapa.

- Quart: Escaneja el codi QR “FINISH”. En escanejar la meta podrem veure els resultats individuals.

- Cinquè: Ara has de pujar els resultats a la pàgina web prement en el botó "Upload". Fa falta tenir creat un compte del web Iorienteering (com havíem comentat prèviament) o crear-lo des del mateix mòbil en el moment.

descarregar mapa circuit vermell (avançat)

20 FITES DIFICULTAD MITJANA

descarregar mapa circuit verd (iniciació)

13 FITES DIFICULTAD BAIXA

SIMBOLOGIA I LLEGENDA DEL MAPA